Agenda 2018

Fotoclub

Zwaantjes

Breughelhof

Sint Bernardsesteenweg 884

2660 Hoboken


Maart


01: Verbeteren en retoucheren van foto’s.


08: Theorie en praktijk, hoe maken we scherper foto’s en wanneer onscherpe. Voor de praktijk is een camera en statief aangewezen.


15: Theorie en praktijk, wat en hoe bepalen we de juiste belichting. Ook hier camera aangewezen.


22: Fotobespreking, breng een drietal bewerkte foto’s mee.


29: Praktijk glasfotografie, camera en statief nodig. We gaan trachten om vroeger te starten, liefst vanaf  19.00 uur of vroeger dit om alles klaar te zetten.


April


05: Gebruik instellingen van je camera, wat en hoe stel ik in met de verschillende knopjes en menu’s de verschillende mogelijkheden van mijn camera in. Dus zeker je camera en flits bij met de handleidingen. Zie ook je formulier “Ken je camera” voor mogelijke vragen.


12: Hoe stellen we onze witbalans in bij verschillende verlichtingen. Je camera kan nuttig zijn.


19: Als het weer het toelaat gaan we op uitstap naar de steenbakkerij van Boom. We spreken af omstreeks 19.00 uur aan het Breughelhof  om samen met enkele auto’s ter plaatse te rijden. Bij slecht weer, regen, verplaatsen we de uitstap naar volgende week en doen we de activiteit van donderdag 26 april.


26: Theorie over lenzen en objectieven.


Mei


03:


06:We gaan na enkele jaren van weg geweest, terug mee doen met de KAVF rally in Bazel. De inrichtende club is “Optika Zwijndrecht”. We spreken af aan het Breughelhof omstreeks 8 uur 30” om samen te rijden, we delen de kosten. Zij die toch rechtstreeks rijden, ter plaatse om ±9 uur. Plaats van samenkomst te Bazel, “Taverne-Museum ’t Schuurke”  Lange gaanweg 22. Er zijn geen broodjes voorzien zoals vorige jaren, je kan zelf voor een picknick zorgen of in een plaatselijk restaurant iets eten. Er zijn 2 parkoers  voorzien A & B van ± 5 km, per ronde zijn er 5 foto opdrachten plus een fotozoektocht, dit is misschien iets voor de partners, want deze zijn natuurlijk ook welkom. Van elke foto opdracht moeten  er twee beelden worden in geleverd, een gewone en een bewerkte foto. Op elke foto moet er een zichtbaar element aanwezig zijn om de echtheid en juiste datum te bewijzen. De foto’s moeten voor 15 september binnen zijn via mail, de fotozoektocht moet ter plaatse de zelfde dag worden afgegeven. 


10: geen clubavond feestdag.


17:


24: Fotobespreking.


31: