Agenda 2017

2660 Hoboken

AGENDA AUGUSTUS TOT DECEMBER 2017

November

02: Voor bereiding tentoonstelling, kiezen foto’s, maken passe-partouts en inkaderen. Er zijn meer dan voldoende zwarte kaders in het formaat 30x40 voorhanden, in het formaat 40x50 in het aantal beperkt dus op tijd reserveren.

09: idem 02/11 met inkaderen foto’s 10x15 in de lange passe-partouts

16: Opstellen tentoonstelling.

18: Opening van het salon om 20.00 uur in het Breughelhof. Leden aanwezig liefst iets vroeger zodat alles nog eens rustig kan worden na gekeken.

19/26: Salon open van 11.00 uur tot 18.00 uur, leden die kunnen, aanwezig een half uurtje vroeger.

23: fotosalon 20.00 uur tot 22.00 uur. Leden 19.30 uur.

30: Na bespreking salon.

December

06: Bespreking groepsthema’s (rond, kapelletjes en reflecties). Eddy zal de groep kapelletjes versterken en Phillip de groep van de reflecties. Breng dus je foto’s mee die je reeds de voorbije maanden hebt verzameld over de thema’s. Voor het geval er nog tijd over is kan ieder ook nog enkele losse beelden meebrengen om te bespreken en mogelijk ook aan te passen.

14: Theorie en praktijk lichtmeting, breng je camera en desgevallend ook je losse lichtmeter mee.

21 & 28: kerstverlof geen clubavonden.

AGENDA JANUARI TOT MAART 2018

Agenda januari 2018

04: Algemene leden vergadering. We gaan weer twee thema’s kiezen voor het salon, de onderwerpen moeten voor iedereen te verwezenlijken zijn . Bedoeling is om terug per lid 5 foto’s te maken op een klein formaat, 10x15 en deze weer samen op het losse paneel te hangen. De club laat ze ook weer samen laten afmaken, foto’s digitaal te bezorgen aan Albert.

11: Gezellig samenzijn met worstenbrood of appelbol. We gaan ook enkele digitaal reeksen schijnen als die er zijn. Het kunnen ook reeksen zijn die niet in aanmerking komen voor het salon, dus reeksen die langer zijn en met vrije gekozen muziek. Dus zij die zulke reeksen hebben kunnen deze mee brengen. De partners van de leden zijn natuurlijk ook weer uitgenodigd. Wel op voorhand je appel of worstenbrood bestellen.

18: Digitaalbeelden bespreking, maximaal 4 beelden per lid. We gaan in drie groepen werken, groep 1 zal werken met Rudy in Photoshop, groep 2 met Etienne in Lighroom en groep 3 met Albert in een programma voor Mac. Elke groep zorgt zelf voor een PC.

25: (Rudy): Theorie over voorzetfilters, heb je filters breng ze zeker mee.

Agenda februari

01: Praktijkavond stillevens. Zorg desgevallend voor onderwerpen van thuis, natuurlijk heb je ook je camera nodig met liefst een korte telelens, een groothoek is niet aangeraden. Een reportageflitser kan ook soms nuttig zijn om je onderwerp te belichten.

08: Theorie over het maken van foto’s voor een digitale reeks. Waar op te letten tijdens de opnamen, welke onderwerpen kiezen, hoe vloeien we over enz. Hoe maken we onze beelden klaar zoals het aanpassen van formaatgrote, volgorde en keuze muziek.

15: We gaan samen een digitale reeks maken van een 10 à 20 beelden met het programma “Foto’s op TV”. Breng dus beelden mee van maximum 2 MB groot, zeker niet groter. Zorg ook voor enkele muziekstukjes. Deze reeksen zijn normaal enkel als les bedoelt, de beelden hoeven daarom niet speciaal toppers te zijn. Als er nog tijd over is kunnen we ook de hardeschijf met muziek van CVB gebruiken. Als je op je PC het programma “Foto’s op TV” hebt breng je deze best mee, indien niet kan je een van de kleine Pc’s van de club gebruiken. Zij die zelf geen persoonlijke reeks wensen te maken kunnen dit dan toch samen doen met zij die er wel een maken. Wat nog niet is kan nog komen.

22: Digitaalbeelden bespreking, maximaal 4 beelden per lid. We gaan in drie groepen werken, groep 1 zal werken met Rudy in Photoshop, groep 2 met Etienne in Lightroom en groep 3 met Albert in een programma voor Mac.

Agenda maart

01: